לפרוע חוב במט"ח

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
לקחתי מקרוב, הלואה של 40000 ש"ח, לפני 3 שנים,וכעת אני רוצה להחזירה ביורו, וגם המלוה מעוניין לקבל יורו, האם יש בעיה של רבית בזה? אך לנהוג כדי שאוכל להחזיר ביורו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להחזיר ביורו לפי ערך השקלים. דהיינו לשלם 40,000 ש"ח ביורו לפי שער היציג ביום הפירעון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם הגדרת ה"שקל" משתנה, להחשיב אותו כפירות, ונ"מ לענין סאה בסאה… , אם הלוה והמלוה שמשתמשים במטבע זו, הם חוצניקים שגרים בחו"ל?

  2. לא מצאתי ברור אבל מסתבר שהולכים אחר מקום ההלוואה, אם ההלוואה נעשית בארץ ישראל או שהמלווה הוציא את מעותיו בא"י דין השקל כדין מטבע, אבל אם ההלוואה נעשית בחו"ל דין השקל כדי פירות לסוברים שמט"ח דינו כפירות.