תשובה על חילול שבת

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול
1. האם תלישת עור יבש מהשפתיים בשבת זה מהתורה או מדרבנן?
2. ובכל מקרה, רציתי לדעת איך לעשות תשובה על הדבר הזה כשזה היה במזיד.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אסור לתלוש את עור השפתיים בשבת, משום תולדה של מלאכת גוזז.

מקורות:

בשולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שכח סעיף לא כתב: צפורן שפרשה וציצין, שהן כמין רצועות דקות שפרשו מעור האצבע, סביב הצפורן, אם פרשו רובן כלפי מעלה ומצערות אותו, להסירן ביד, מותר; בכלי, פטור אבל אסור. לא פרשו רובן, ביד, פטור אבל אסור; בכלי, חייב חטאת, כלומר דאורייתא. ופירש"י: כלפי מעלה, כלפי ראשי אצבעותיו; ור"ת פ' דהיינו כלפי הגוף; וצריך לחוש לשני הפרושים. ע"כ. והואיל וכתב לחוש לשני הפירושים, נמצא שבכל אופן יש להמנע מכך, בין אם פירשו כלפי הגוף ובין אם פירשו כלפי האצבעות, וכך הוא גם לגבי עור השפתיים.

לחזור בתשובה חוזרים בתשובה.. כלומר יש להתחרט מאוד, לחשוב כיצד לתקן שזה לא יקרה שוב, להתוודות בפה, וכך מתכפר.

שבוע מבורך.