קשר בן איש ואשה בעבודה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלו לנו לגבי יחס עבודה בין איש ואשה, כשיש צורך לעבודה. כיצד לעשות משהו, לבקש שפעולה כלשהי להתקיים. מהו הראוי?

וודאי שאין לצור שום קשר שלא של עבודה או בשעות חוץ מן עבודה.

ובשאלה זאת נכלל מה לגבי איש ואשה שהיו עובדים ביחד ללא קשר ופתאום נודע שהיא פנויה והוא פנוי ומעוניים לנסות שידוכים ככל הלכותיה, אז אם יצליח הדבר לחיים ואם לא איך להמשיך לעבודה ללא ידידות? או אין כזה דבר?

ומה לגבי אשה שעובדת במקום שמסכורת טובה ורטה אנשים לא כ"כ נעים ובא יהודי שם ומרגישה שאם יהיה לה קשר כל שהוא עמו הגברים אחרים לא יפריעוה עוד, האם מותר בזה להיות להם קשר בדרגה מינימלי כדי שגוים לא ינסו לדבר אתה? (לא מדובר דיון חתנות אלא כאחותו או ידידה טובה שמספיק למנוע זרים).

תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. השאלה שאתה מעורר באמת מענינת, מצד אחד ברור שאין מקום להמנע מפגישת שידוכין כזו שנראה שיש לה סיכוי טוב, ומאידך, ודאי אם זה לא ילך חייבים לשנות סגנון ולחזור ליחסי עבודה בלבד ללא ידידות, אכן המעבר הזה לא יהיה קל להם אבל הוא מחוייב.

2. אין כל מקום ליים קשר של ידידות עם גבר כדי למנוע מאחרים לפנות אליה, יש להיות חזקים ולשמור על ריחוק גם בלי העצה הזו…

ברכה והצלחה