מה הנציגים שלנו עושים בכנסת?

שאלה:

שלום וברכה דברים עם בחור לגבי קבוצות מסוימות ודיברנו על רפורמים וחילולי שבת הבחור אומר שלגבי זה לא להלחם עד חרמה אלא להכיל ולהגיד אני לא מתערב לך(בעברית תחלל שבת בתל אביב )ואתה אל תתערב לי בתקציבי הישיבות וכו, אמרתי לאותו בחור שזה לא נכון כיוון שכל מלחמות גדולי ישראל לכל הדורות היו בנושאים אלו מהצדוקים ועד היום, כלומר אם לא תלחם אז לית דין ולית דיין השאלה היא איך נכון להסתכל בעניין זה (להלחם לא הכוונה לשרוף פחים ולזרוק אבנים ולצעוק שאבעס’ אלא להלחם פירושו הסברה והוקעה של מעשים אלו ולא לתת לזה יד גם אם אני מרוויח תקציבים לעולם הישיבות וכו) בכללי הדירה של החבר היא שבעניין הכנסת ללא להלחם שם על הדברים שקדוש ויקר אלא אל תכנס לי ואני לא אכנס לך אשמח לתשובה בנושא

תשובה:

שלום וברכה

השאלה הזו אכן כבדת משקל, ואגב אין לה תשובה כוללת וקבועה, ובכל נושא יש לשקול שוב הפסד מול שכר, ובאיזה אופן באמת מרויחים קידוש שם שמים ולא גורמים שנאה וקיטוב שאינם מצדיקים וכו', ואשרינו שלא עלינו מוטל להחליט בהחלטות כבדות משקל אלו אלא על גדולי ישראל שהם ברוחב בינתם יחליטו. מה שצריך רק לדעת ואת זה חברך מפספס, שיש נושא של "ערבות", "כל ישראל ערבים זה לזה", והנושא של הצביון היהודי במדינה, או טהרת היחוס וכל דבר אחר דומה, הוא חובה שלנו. לא נכון לחשוב שאנחנו דואגים רק לעצמנו והשאר יהיה איתם מה שיהיה, כולנו בני איש אחד נחנו!

אדרבה, אם בגלל כסף בלבד, אינני יודע אם מותר להכנס לכנסת שכולה כפירה, אולי עדיף לוותר על כל התקציבים ולא להשתתף בחילול שמים זה! דוקא היכולת להשפיע על צביון יהודי, על חינוך מעט יהודי לחילונים, על כשרות בצבא, על שבת בתל אביב, על עולם הדיינות והרבנות וכו', זה אולי הצידוק שלנו להיות שם, ועל הדרך גם לדאוג לתקציבים השונים…

חשוב לדעת שבלי תורה הארץ חלילה מקיאה אותנו מתוכה, כל הקיום שלנו כאן הוא רק בגלל הצביון היהודי, והקירוב שנעשה. אלא מה שהנושא מורכב, בסופו של דבר אנחנו רוצים להשפיע קירוב לאחינו בני ישראל, ואם זה יגרום שנאה וריחוק לא הרווחנו כלום, לכן כל מקרה לגופו צריך לידון בכובד ראש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישכ כל על התשובה לעניין הקידוש שם שמים הוא אומר שחברי הכנסת החרדיים עושים חילול שם שמים ושנאה וקיטוב והוא גם אומר שהם לא נשמעים להוראות של גדולי הדור אלא פועלים עם אינטרסים שונים(ככה הוא טוען)לגבי ערבות הוא טוען שחוללי שבת וכל שאר הדברים בכל מקרה יהיו ויש הוא טוען שהוא דיבר עם כמה בעלי חנויות שמחללים שבת שאמרו לו שהם פותחים בשבת דווקא על הפרינציפ כביכול על תכפו עלינו…..ודווקא אם לא נלחם בכל הגזירות של פתיחת שבת וכו אז קודם כל,הוא טוען, לא יהיו גזירות חדשות כי רוב הגזירות מגיעים מזה שנלחמים וגם פחות יחללו שבת וישנאו חרדים כיוון שלא נלחם ואז הם יראו את הצד היפה של הציבור החרדי ועדיף שהציבור יהיה שוגג ולא מזיד והוא גם מביא ראיה לדבריו מהאדמור מסאטמאר זצ”ל זיע”א והוא לא חסיד שלו אשמח לבירור האמת בעניין תזכו למצוות

  2. התייחסתי לכל זה בתשובתי, ולכן אמרתי שבכל מלחמה לגופה קיים הדיון הזה מה עדיף, ערבות או דאגה למניעת הקיטוב, ורק גדולי ישראל יכולים להכריע, עכ"פ זה מצריך הרבה נסיון וחכמה. לומר על הכל כך, זה להתעלם מחשיבות ענין הערבות…
    נקודה שניה שמאוד חשובה! אולי שתי נקודות: 1. את הקיטוב והשנאה אנחנו פוגשים בעיקר בתקשורת, שם מדברים נגדנו רודפים אותנו שונאים אותנו, אבל זה מיעוט קטן מהציבור, אמנם קולני אבל קטן. רוב האנשים מעונינים להביא פרנסה הביתה, שקט, זוגיות, נחת מהילדים בריאות וכו'. תבדוק בבית הכנסת שלך כמה אנשים אכפת להם מי קיבל עלייה השבת, או מי ימסור שיעור או כל דבר אחר, וכמה אנשים רוצים להתפלל בשקט וללכת הביתה… 2. בעקבות הנקודה הראשונה, תעזוב כרגע את אותו כתב עיתונאי וכו', לך על ילד שנולד היום בתל אביב, הוא מכיר יהדות, שבת נראית אחרת מיום חול, חתונות וגירושין דתיים, האוכל כמעט כולו כשר וכו'. נניח שנוותר על כל זה, עוד עשר שנים יוולד ילד בתל אביב, מה הוא ידע? מה יפגוש? במה יהיה יהודי?
    לכן, אינני אומר מה לעשות ומתי ובטח לא איך, אבל להתעלם מכל זה זה בעצם לומר, מה אכפת לי מאלוקים, העיקר שיהיה לי תקציבים…