לרכוש מוצר שנמכר במחיר מוזל וניכר שהמוצר גזול

שאלה:

קיבלתי 3 דיסקים של פלייסטיישן 3 ב20 ש"ח בשוק הפשפשים האם זה גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

מוצר שנרכש במחיר זול מאוד והמחיר מוכיח שהמוצר גזול אסור לרכוש, משום מחזיק ידי עוברי עבירה. ולכן צריך לברר אם מדובר במוצרים יד שנייה או מוצרים שיצאו מהשוק שלכן המחיר זול. או שהמחיר מעיד שהמוצר מועתק או גזול.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גזילה סימן שסט

סעיף א

 אסור לקנות דבר הגזול מהגזלן, ואסור לסעדו על שינויו כדי שיקנהו, שכל העושה דברים אלו וכיוצא בהם מחזיק ידי עוברי עבירה ועובר על ולפני עור לא תתן מכשול (ויקרא יט, יד). והלוקח ממנו מטלטלין, דינו כלוקח מהגנב, שנתבאר בסימן שנ"ו.