להשכיר דירה מושכרת

שאלה:

שלום לרבנים האם מותר להשכיר את הדירה שלי שאני בעצם שוכר אותה? ומה הדין כאשר אני רוצה לצאת מהדירה ואני נותן דירים אחרים חילונים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לשוכר דירה להשכיר אותה לאחרים – אם מדובר בדירה לא מרוהטת. אבל אם יש תנאי בחוזה השכירות שלא ישכיר אותה לאחרים, אסור לשוכר להשכיר לאחרים.

שוכר שרוצה לצאת באמצע תקופת השכירות, יכול הלביא שוכרים הגונים כמותו, ולכן אם מביא שוכרים הגונים שמקובלים על המשכיר, יכול להעביר את הדירה לאחרים. [בהלכה לא משנה אם דתיים או חילונים, אלא אם הם הוגנים או לא].

בהצלחה.

מקורות:

בקרקע אין את האיסור של אין השוכר רשאי להשכיר, לכן יוכל להשכיר לאחרים – שו"ע סימן שטז סעיף א, ובסמ"ע שם ס"ק א.

שוכר שרוצה לצאת באמצע יכול להביא שוכרים הוגנים – שו" סימן שיב סעיף ז.