שאלה:
לכב' רבני ההוראה שלום:
שאלה:
איך מכשירים טאבון לפרווה? תודה! לרבנים
תשובה:
שלום וברכה
ככל שמדובר ברצון להכשיר לפרווה זה הרבה יותר קל, כי בעצם מעיקר הדין שימוש בכלי בשרי ממש אלא שאינו בן יומו, לצורך פרווה לאוכלו עם חלבי, למנהג הספרדים מותר לכתחילה גם בלא הכשרה, וגם למנהג בני אשכנז מותר בדיעבד שכבר נעשה, ולכן אם אתם ממתינים 24 שעות, מנקים היטב ומסיקים אותו על החום הכי גבוה בכל חלקיו, יש להקל בזה שנעשה פרווה. להפוך אותו לחלבי זה כבר יותר מורכב, כי לפעמים מדובר בשבבי אבן שדינם כחרס שאין לו הכשרה, וזה תלוי היכן הניחו את הבשר וכו'…