פריט משודרג שהגיע במקום זה שהוזמן

שאלה:

לכבוד הרב,

הזמנתי מאוורר דרך הרשת והגיע דגם יותר מתקדם (הפרש של 30 ש"ח בינהם). לא ביקשתי ולא ממש צריך את הדגם המתקדם (בכל זאת הייתי מעדיף את הדגש המקורי שהוא קצת יותר קטן וקומפקטי).
בכל מקרה החברה לא דורשת את ההפרש אלה מתייחסת לזה כאל מתנה.
ייתכן ופשוט המקורי לא היה במלאי ופשוט שלחו את זה במקום (כיוון שהאפשרות האחרת שהציעו זה אם ארצה פשוט יאספו את זה חזרה ולא יביאו את הדגם המקורי במקום).
האם יש בזה צד של בעיה או משהו לא ראוי או אולי משהו כמו "שונא מתנות יחיה"?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת את הפריט לעצמך – אם אתה מרוצה ממנו.

בהצלחה.

מקורות:

אם אתה לא מרוצה מהפריט ששלחו לך אתה יכול לבטל את המקח למרות שהמוצר ששלחו לך יקר יותר, כמבואר בשו"ע סימן רלג סעיף א ובסמ"ע ס"ק א שגם אם השינוי הוא יקר יותר אם הוא מין אחר יכול הלוקח לחזור בו.

אם אתה מרוצה מהפריט ששלחו לך, מותר לך לקחתו, ואין צורך לחשוש שהם טעו, הם עשו זאת בכוונה כיון שלא היה להם את המוצר שהזמנת, וממילא אין כאן את העניין של שונא מתנות – הם לא הביאו את זה כדי לתת לך מתנה, אלא כדי להרוויח לעצמם.