פיאות עבודה זרה

שאלה:

ברצוני להזמין פאה לשימוש אישי שלי ממפעל ברוסיה, האם אני יכולה? או רק מקום שיש הכשר על מקור השיער בגלל חשש עבודה זרה.

תשובה:

רצוי מאוד לקנות מיצרן שיש לו כשרות או שלפחות הוא נאמן לומר ולדעת מה מקור השיער. אינני אומר שזה חיוב גמור, מהעדויות שראיתי התרשמותי שאין חשש עבודה זרה בפיאות, אבל עדיף שלא להכנס לחשש הזה, וגם אינני מוסמך לקבוע בענין זה דבר ברור, אחר שהבירור לא נעשה על ידי. כתבנו באתר פעמים רבות באריכות בענין זה, תוכלי למצוא בחיפוש שלנו, כעת אני מקצר מחמת השבת המתקרבת.

נ.ב. אני מבקש מהמגיבים הקבועים שחביב עליהם הנושא לאיסור ולהיתר… לא להגיב על תשובה זו, עסקנו בענן רבות והכל בסדר.