נעליים שמתאימות לגברים ולנשים כאחד

שאלה:

שלום רב!
קניתי נעלי ספורט במידה ששייכת לגבר, אולם אח״כ יצא שסוג זה בחנות (של גויים) מוכרים אותו כשל נשים, אבל כמה גברים משתמשים בהם מכיון שמצד עצמם אינם נראים כשל נשים.
למעשה השאלה היא האם נקבע האיסור ע״פ מה שנראה, ע״פ השימוש או ע״פ החנות או יצרן שהתכוון לעשותם לנשים?
תודה מראש!

תשובה:

הגד שמשמש מצד מהותו ונראותו לגברים ולנשים כאחד, אין בו איסור. לא היצרן קובע אלא כיצד זה נראה.