גזירת צפרניים בדילוג ברגליים / ביום אחד / לזרוק

שאלה:

בקשר לגזירת צפרניים:

1) האם גם ברגל יש את הסדר בדילוגין?

2) האם העניין שלא לגזור באותו יום את של יד ושל רגל זה כמו כל יום בתורה דהיינו מהשקיעה עד השקיעה ואם גזר א' מהם לפני השקיעה יוכל לגזור השני לאחר צה"כ?

2) בעניין שלא להשליך אותם, האם זה רק במרחב הציבורי היכן שייש את החשש שיסתובבו שם נשים הרות? אדם שאשתו ואף אחת מבנותיו לא בהריון מדוע שיהא עליו להקפיד על כך בביתו (נשים זרות הרי לא אמורות להסתובב אצלו בבית)

תשובה:

שלום וברכה

1. בקצות השלחן סי' עג הערה ז הובא שברגל אין להקפיד על הדילוג ומותר. וכן הובא בדינים והנהגות מהחזון איש פ"ט אות ב, אולם נראה שמנהג העולם כן להקפיד על כך.

2. באשל אברהם בוטשאטש סי' רס כתב שגם בזה היום הולך אחר הלילה שלפניו, ולכן ניתן לגזור ציפורניים ביום של הידים ואחר כך בלילה את של הרגליים.

3. כנראה חששו שמא בכל זאת פעם יארע שתבוא אשה וכו', ובכלל הרי העולם מקפידים על כך גם בבית המרחץ של גברים לא לזרוק, בגלל שיש רוח רעה ויש אומרים שעשוי להזיק לכל אדם, ראה ליקוטי מהרי"ח ערב שבת על פי הזוהר פ' אחרי מות.

שבת שלום.