ברכה על מזוזה

שאלה:

שלום וברכה.
אנחנו עוברים ליחידה חדשה ובאחד המשקופים של הדירה המיועדת נפלה המזוזה. האם כשמחברים אותה יש לברך? או רק צריך להדביק?
תודה רבה

תשובה:

יש לברך.

ישוב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם הקובע מזוזה לעצמו מברך "לקבוע מזוזה", ואם קובע בבית אחרים ובשליחותם, יש אומרים שמברך "על קביעת מזוזה". ויש שכתבו שבכל מקרה מברכים לקבוע מזוזה. ראה שו"ע סי' רפט סעי' א, מנחת יצחק ח"ו סי' קיב, קנין תורה ח"א סי' קכד, הליכות עולם עמ' רמד סעי' יב. וראה קובץ מבית לוי ח"ד בשם הרב וואזנר שלמעשה נהגו לברך תמיד לקבוע מזוזה.