שאלה:
האם ניתן לטחון מרק פרווה שמבושל בסיר שלא בן יומו, במטחנה בחזקת חלבית לא בת יומה (טוחנת בדכ מרק עם בצל מטוגן בסיר חלבי)
תשובה:
שלום וברכה
אם הבצל נחתך בסכין בשרי או טוגן בסיר בשרי לפני בישולו, זה לא רלוונטי שהסכין או הסיר אינם בני יומם, כי זה דבר חריףשטעמו משביח גם כשאינו בן יומו, וממילא הבצל הזה נחשב בשרי ממש ואין לטחון אותו במטחנה חלבית.
מי אמר שיש בצל במרק ומי אמר שהשואל הוא מבני אשכנז
תקרא שוב את השאלה, ובנוגע לבני ספרד לא חד משמעי הענין.
השאר תגובה