לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קנה לחברו עליה לתורה

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול אדם שקנה עליה לתורה וכיבד את חברו למי שייכת המצווה בשמיים.
בבקשה אם אפשר מקורות לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

לכל אחד שייכת המצוה שעשה: לקונה יש את מצות התרומה לבית הכנסת וכבוד ספר התורה שהוציא עבורו דמים יתרים, וכן את מצות שמחת החבר ומה שזיכה אותו במצות העלייה לתורה, ולחבר יש את המצוה שעלה לתורה ובירך את הברכות וכו'….

לכאורה הדברים פשוטים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברשות הרב רציתי לחדד את השאלה. אם הוא כיבד את חברו בהפטרת יונה או ספר על נידרי למי שייכים כל הסגולות שנאמרו על מצוות אלו לקונה או למי שעלה( מי שקיים את המצווה).