תביעה בבית משפט בגין הפרת זכויות יוצרים

שאלה:

אתמול צילמתי תמונה שעוררה סערה תקשורתית, מצבה שע"ג נחרט 'נרצחה בבית החולים בלינסון במחלקת קורונה, השם יקום דמה'.
התמונה פורסמה כמעט בכל אתרי האינטרנט השונים מבלי רשותי.
שאלתי עו"ד אם אני יכול לתבוע את זכויות היוצרים בבית משפט, והוא טען לי שאני יכול לקבל עד מאה אלף ש"ח ללא הוכחת נזיקין, הוא בדק בכמה פסקי דין, וטען שהתשלום בפסיקות נע באזור 40-60 אש"ח, ויש לי סיכויים טובים שיפסקו לטובתי.
השאלה מבחינה הלכתית, איפה זה אוחז, האם מותר או אסור, ואיך או כמה.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתבוע בבית משפט, כל תביעה ממונית יש לגשת תחילה לבית דין רבני. התובע בערכאות הרי הוא מרים יד בתורת משה – ח"ו. בנוסף, תביעה של פיצוי בגין הפרת זכויות יוצרים לא מעוגנת בהלכה – למרות שאסור לפי הלכה להפר זכויות יוצרים אין פיצוי כספי לאדם שהפר זכויות אלא אם כן תהיה הוכחה של נזק ובית דין ישקלו לחייב. וממילא התביעה הנ"ל כרוכה בהרמת יד בתורת משה, וכן באיסור גזל.

העו"ד ינסה לשדל אותך לגשת לבית משפט, כדי למלאות כיסו בטבין ותקילין, אבל אל תשמע לו!!!.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן כו.