כהן בתוך תחום בית העלמין אבל רחוק מהקברים

שאלה:

שאלה לגבי כניסת כהן לבית עלמין:
בית עלמין המוקף חומה, ומהכניסה הראשית בחומה נכנסים קודם כל לרחבת הספדים גדולה מאד, בגודל של כ-20 מטרים על 20 מטרים, ורק מעבר לרחבה הזאת מתחילים הקברים.
האם לכהן מותר להיכנס לתוך הרחבה הזאת, שנמצאת בתוך תחום בית העלמין, רחוק יותר מ-4 אמות מהקברים? או שיש איסור כניסה לכל שטח בית העלמין המוקף חומה, לרבות הרחבה ?

תשובה:

אין איסור לכהן להכנס בריחוק ארבע אמות מהקברים, גם בכבישים שבין החלקות מותר לו ללכת עד כמה שהוא רחוק בשיעור הנדרש.