טלטול בגד רטוב בשבת

שאלה:

שלום לכם.

בשש"כ (טו, טו) ראיתי שמתיר לטלטל בשבת מטלית רטובה שלא אכפת לו אם תהיה רטובה הואיל ואין רגילים לסוחטן.
יש לי שתי שאלות על זה:

א. האם המדד האם המטלית מותרת בטלטול זה ע"פ האדם עצמו או ע"פ מנהג העולם, כלומר מי קובע האם המטלית רגילים לסוחטה או לא רגילים לסוחטה, האדם או העולם?

ב. הבנתי שמותר לטלטל ואין חשש יבוא לסחוט, אבל מה עם החשש שבשעה שהוא מחזיק את המטלית הוא ממש סוחט את המים ממנה תוך כדי הטלטול (בציור שאין כמו מקום יבש שיכול להחזיק במטלית אלא כל המטלית רטובה), למה זה לא אסור?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. ברור שזה תלוי בו עצמו, שהרי החשש הוא שמא יסחט, אבל בדרך כלל כל מטלית לא מקפידים עליה שלא תהיה רטובה, רק על בגד מקפידים.

2. מה שיסחט מיד ישוב ויספג מיד, ואין לו חשיבות ומשמעות.