החזר כספי לגוי על מוצר שהגיע באיחור

שאלה:

שלום וברכה
הזמנתי מוצר מהאינטרנט מחו"ל .
המוצר לא הגיע , ולאחר שפניתי למוכר הוא החזיר לי את התשלום עבור המוצר .
לאחר 4 ימים המוצר הגיע.
האם יש צורך לשלם עבור המוצר ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין צורך להחזיר את המוצר שהגיע באיחור, ואתה יכול לקחת אותו לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

כיון שמדובר ברשת של גויים, דינו של המוצר שהגיע באיחור כטעות גוי שאין צורך להחזיר (שו"ע סימן שמח, ב). ויתר על כן יש על זה דין של אבדת גוי שאסור להחזירה (שו"ע סימן רסו, א). בנוסף, יתכן ולפי המדיניות של האתר אם הגיע באיחור אין צורך להחזיר.