נישואי כהן ואלמנה

שאלה:

שלום רב,
באיזה אלמנות כהן אסור ובאיזה מותר?
הכוונה…חלוצה אסורה מדרבנן מה שידוע לי…
אבל מתי עושים חליצה? כשיש בן? בן?
בשביל לא לפסול הצעות סתם , או לא להיפגש סתם ואז להתאכזב וכו'..

אודה לקבלת הדרכה

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה ליגיטימי לשאול כדי להיות מתוכנן כראוי.

לגבי אלמנה, אין בעיה כל עוד אתה לא כהן גדול. כהן רגיל מותר באלמנה. לגבי חלוצה אכן מדרבנן היא אסורה לכהן.

חליצה עושים כאשר אדם נפטר ללא ילדים והניח אחריו אח. אותו אך בדרך כלל היום שלא מיבמים עושה חליצה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. 1. כן אבל השאלה שלי מתי היא אלמנה שלא צריכה חליצה? רק אם יש בן / בת ?

    אלמנה בלי ילדים אני לא יוכל לקחת אני מבין נכון?
    פשוט אני בגיל של אחרי 30 עם ילדים , ולא נראה לי שרווקה תרצה להיכנס לנישואים עם גרוש עם ילדים..
    ולכן באופן הגיוני (אם לא יהיה נס חחחח) האופציה הריאלית יותר זה אלמנה עם ילדים וכו'…

    2. ואם יש כן אפשרות כל שהיא להתיר חלוצה?

  2. מותר לכהן להתחתן עם אלמנה. ואסור לכהן להתחתן עם גרושה ולא עם חלוצה. חלוצה זה ממש לא מצוי. ולכן אתה יכול לשמוע הצעות של רווקות או של אלמנות.
    שתזכה לבנות בית כשר.