ברוך המבדיל במוצאי שבת

שאלה:

האם שאומרים ברוך המבדיל בין קודש לחול כדי לעשות מלאכה לפני הבדלה במוצ"ש צריך בשם ומלכות

תשובה:

לא אומרים בשם ומלכות. שם ומלכות אומרים רק באתה חוננתנו בתפילת ערבית, וכמובן בהבדלה על הכוס, אבל אמירה זו שענינה להתיר במלאכה למי שעדיין לא התפלל ערבית או שכח אתה חוננתנו, נאמרת בלי שם ומלכות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רצט סעי' י. יציויין שאמירה זו מתירה רק מלאכה ולא אכילה.