נשיאת דרכון בשבת

שאלה:

במקומות רבים בחוץ לארץ צריך להציג דרכון למאבטח בכניסה לבית הכנסת, האם מותר ללכת בשבת עם הדרכון?(במקום שאין בעיה של טלטול ויש ערוב)והאם עדיף צילום של הדרכון במקום הדרכון עצמו?

תשובה:

שלום וברכה

הדרכון הוא לכאורה כלי שמלאכתו לאיסור, ולכן עדיף צילום [ושוב עם ההסתייגות שלך שמדובר במקום שיש עירוב], אבל אינני מבין איך זה יתכן? אין רב בבית הכנסת? הנהגה תורנית שתדע לשנות את הדרישות [אני בטוח שזה גם מכשיל בנושא של הוצאה מרשות לרשות כי גם אם בקירבת בית הכנסת יש עירוב בדרך כלל בסביבה המעט יותר רחוקה כבר אין…