מצאתי טבעת יהלום בחול שעל שפת הים

שאלה:

לפני יותר מ 10 שנים, מצאתי תוך כדי נבירה בחול של חוף הים הנפרד בתל אביב, טבעת יהלום. מסתבר שהזמן הקצר ביותר שהיה יכול לעבור מאיבוד הטבעת ועד למציאתה על ידי, היה לפחות זמן של 12, 15 שעות. בזמנו היתה משפחה בבני ברק שאצלה היה ניתן להודיע על אבידות ומציאות בחוף הים ואצלה הודעתי על הטבעת שמצאתי, אך לא פנו אלי בבקשה לקבל את הטבעת.
שאלתי: מה לעשות עם הטבעת, האם היא שלי, האם מותר לי להשתמש בה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין לטבעת סימן ולכן אתה יכול לזכות בה לעצמך. מלבד זאת אם הטבעת נמצאה על שפת הים וכנראה נפל בתוך המים. או שנמצאה בעומק החול הרי זה זוטו של ים – אבוד ממנו או מכל אדם, וגם אם יש סימן יכול הזוכה לזכות לעצמו.

בהצלחה.