הדלקת נר תמיד לצדיקים

שאלה:

שלום,מעניין הנ"ל ידוע מחד גיסא בספרים הקדושים,שעל כל הנאה שמקבל הצדיק – אזי הינו מחזיק טובה לאותו אדם,ומאידך גיסא ידוע מרבותינו הקדושים,שבאם אותו צדיק אינו משורש נשמתו של אותו אדם – אינו יכול להועיל לו כלום…ובכן,הכיצד ניתן ליישב זאת? תודה.

תשובה:

אינני מכיר מה שאתה אומר, אני רואה שעם ישראל בכל הדורות הולך להרבה קברי צדיקים, ואינני יודע מה הכוונה צדיק משורש נשמתו… ככלל צריך לדעת שני דברים: האחד אנחנו בכלל לא פונים לצדיקים, רק לה' יתברך בזכות הצדיקים, לא מצפים לסיוע מצדיק, יש לנו את ה' אלוקינו ישראל אבינו מלכנו. שתים, כל חיזוק שאדם עושה, בתפילה במצוות בלימוד ערכו חשוב לעין ערוך מכל סגולה שהיא, ולכן, אין טעם להתמקד בהדלקת נרות וכדומה, אלא לחשוב איך מתחזקים, באמונה ובתפילה וכדומה וכך זוכים להגיע לתכלית שהיא קירבת אלוקים וגם ממשיכים משמים ישועות גדולות.

שבוע טוב ובשורות טובות.