מצות מצה לפני מתן תורה

שאלה:

שבוע טוב, בפרשה שקראנו השבת נאמר "גוַיִּפְצַר־בָּ֣ם מְאֹ֔ד וַיָּסֻ֣רוּ אֵלָ֔יו וַיָּבֹ֖אוּ אֶל־בֵּית֑וֹ וַיַּ֤עַשׂ לָהֶם֙ מִשְׁתֶּ֔ה וּמַצּ֥וֹת אָפָ֖ה וַיֹּאכֵֽלוּ". ורש"י כותב שפסח היה.
אבל אינני מבין- אמנם נאמר שאברהם קיים את כל התורה כולה וכנראה אף לוט אבל האם המצה אינה זכר ללחם עוני שאכלו אבותינו במצרים? ויציאת מצרים התרחשה אחרי תקופת לוט. אשמח ואודה לביאורכם.

תשובה:

שלום וברכה

כמובן הכל היה בנבואה , ולכל דבר יש גם רבדים שונים של תיקונים ותועלויות, ולכן, מלבד מה שאפשר גם לעשות זכר לנס על שם שעתיד להתרחש, גם יש עוד עומקים במצות המצה על פי סוד שאותם ידעו וכנגדם תיקנו.