מכירת פירות שביעית לנכרי

שאלה:

שלום וברכה
כתוב שאין מוכרים פירות שביעית לגוי, אם כך אסור להיות קופאי? כי אתה לא יודע האם מי שלפניך הוא גוי או לא. וגם אם לא תמכור לגוי הוא יתלונן על גזענות… מה לעשות?
תודה

תשובה:

אנימבין ששאלתך אמורה לאלו המחמירים שיש קדושת שביעית בפירות נכרי, ואז זו אכן בעיה, ואולי מספק או בשעת הדחק ניתן באמת לסמוך על שיטת הבית יוסף ומנהג ירושלים שאין קדושת שביעית בפירות נכרים. ולמה אני אומר זאת, כי פירות שביעית ממש, אוצר בית דין, לא נמכר בחנויות אלא בתחנות חלוקה ייעודיות.

הצטרף לדיון

תגובה 1