ארבעים יום בכותל

שאלה:

ששלום,
האם יש מקור לסגולת ה40 יום בכותל? שמעתי על אחת שהתחתנה בגיל 30 לאחר 10 סבבים של 40יום בכותל

תשובה:

בשו"ת משנת יוסף חי"א סי' קו כתב שיש מקורות רבים לכך שתפילה רצופה ארבעים יום מועילה, והמקור הקדום הוא ממשה רבינו שהתפלל ארבעים יום על כפרת ישראל, בקובץ תל תלפיות מובא שהיה מנהג קדום מאוד בירושלים ללכת ארבעים יום לכותל להתפלל. ובכל מקרה תפילות ובמקום קדוש כל כך, זה תמיד הטוב ביותר שיכול להיות.

שבוע טוב ושיתקבלו התפילות.