שאול המלך

שאלה:

האם יש מקור לכך ששאול המלך בשעת מיתתו בגלבוע נפל על חרבו על צוארו?

תשובה:

בנביא שמואל א, פרק ל פסוק ד כתוב ששאול נפל על חרבו, אולם יש שכתבו שלא מת מנפילה זו אלא הגר העמלקי הרגו, וכן נראה מכל המעשה שהרגו דוד אחר כך מחמת כן, וראה בילקוט מעם לועז שופטים. אמנם במלבי"ם תפילות דוד פרק נב מפורש ששאול מת בעצמו מנפילתו על החרב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השאלה היתה לא כיצד מת אלא באיזה חלק בגופו נכנסה החרב והרגתו. והנה במסכת סוטה דף י' כתוב: ת"ר: חמשה נבראו כעין דוגמא של מעלה וכולן לקו בהן וכו', שאול בצוארו. פירש רש"י ויפול עליה, "מקום שהורגין בחרב והיינו צואר.