שותפות ברכישת קו טלפון

שאלה:

בס״ד
שלום וברכה !
שלושה קנו קו טלפון ומחיר עלות חודשית $26 לכל אחד ולאחר זמן אחד מהשלושה רוצה לצאת מהשותפות והחברה אמרה שגם אם הוא יצא יצטרכו לשלם עבור שלושה מכשירים טענת הרוצה לצאת היות ומצא חברה שיקבל ב-$25 לחודש השאלה האם יכולים שני השותפים לעכב אותו מלצאת או שחייב השלישי להשאיר את המספר והם יכניסו אדם אחר איתם או שצריכים לשלם לשלישי את ההפרש מהחברה הזולה ?
בתודה מראש
נא לציין מקורות

תשובה:

שלום וברכה,

השותף השלישי שמעוניין לצאת עליו לשאת בהפסדים ויצטרך לשלם על חלקו עד שימצא שותף חילופי שיכנס תחתיו וישלם את החלק שלו.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן קעו סעיפים טו – טז, אם השתתפו לזמן קצוב לא ניתן לצאת באמצע הזמן. אם לא קבעו זמן יכול האחד לדרוש לחלוק. במקרה אם נחשיבו כקצב זמן לא ניתן לחלוק. גם אם נאמר שדינו כהשתתפו סתם, לא יכול להטיל את החלק שלו על שני השותפים ולצאת, ומדוע הם יצטרכו לשלם את החלק שלו, ועליו לדאוג על החלק שלו, שישלם עליו או ימכור.