פיצוי מהביטוח עבור שכירות רכב לחודש

שאלה:

אני גר בחו"ל

יש לי כרטיס אשראי שגם מכסה ביטוח על שכירת רכב.

על האתר כתוב שהם מכסים עד 30 יום שכירות.

שכרתי רכב ל30 יום ולאחמ"כ מיד עשיתי חוזה חדש לעוד 30 יום. (סיכמתי עם המשכיר מראש שיחדש כל 30 יום).

למעשה, בשכירות האחרון נעשה נזק של $2000 ושילמתי על זה ואח"כ עשיתי גבייה בחברת הביטוח הנ"ל.
הם שאלו אותי האם השכירות הזה היה חדש או הארכה ועניתי שזה היה חדש.
הם גם בררו אצל החברה והם אשרו שאכן זה היה שכירות חדשה.
והם שלחו לי שק.

השאלה:
האם מותר לי להפקיד השק?
מצד אחד, לא כתוב על האתר שלהם שצריך הפסק ימים בין שכירות… ובעיני זה יכול להיות נחשב כחדש..
מצד שני, אולי זה לא נחשב כחדש… או אולי כששלחו לי הכרטיס, בין המון התנאים היה כתוב שצריך הפסק ימים?

תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מבין מדוע הם רוצים דווקא שכירות לחודש.

אם שכרת שוב את הרכב זה נחשב שכירות חדשה, בהלכה אין מושג של הארכה אלא צריך קניין חדש על המשך שכירות ולכן זה נחשב שכירות חדשה. בנוסף, הם לא שאלו אם היה הפסק ימים ולכן מותר לך לקבל את הפיצוי כספי שהם שלחו.

בהצלחה.