מעשרות לאתר דין

שאלה:

שלום הרב, ברשותך כמה שאלות:
א. האם ניתן לתרום לאתר שלכם (אתר דין) מכספי מעשרות?
ב. אם כן, לאן הולך הכסף?
ג. לאילו עוד מקומות היית ממליץ לי לתרום מעשרות כספים?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט לתרום לאתר שלנו. הכספים הולכים להחזקת כולל אברכים המונה למעלה מ150 תלמידי חכמים הלומדים לימודי דיינות, ביניהם תלמידי חכמים מופלגים שחיים בדחקות, יש בזה החזקת תורה בקנה מידה גדול, וגם תמיכה בתלמידי חכמים.

יש מקומות רבים טובים שניתן לתת להם, לכתחילה מעשר כספים ניתן לתלמידי חכמים עניים, אבל גם שאר אירגוני הצדקה, כמו עזר מציון חסדי נעמי יד אליעזר והקופות השכונתיות כמו קופת העיר ועוד, זה מקומות טובים מאוד.

בהצלחה רבה ותזכה תמיד להיות מהנותנים.