לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה ההליך לתביעת כתובה

שאלה:

אישה שמבקשת לתבוע את כתובתה,כמובן לאחר שיש בידיה הוכחות לכך שבעלה אשם בפירוד,האם היא צריכה לשכור
עו"ד ולהגיש כתב תביעה כמו בבתי המשפט החילונים,או שיכולה לפנות ללא יצוג משפטי?האם בעת מתן הגט צריכה לומר שאינה מוותרת על כתובתה או לאחר מתן הגט צריכה לתבוע את כתובתה? מה ההליך הנכון ?תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני לא צריכים לשכור עו"ד או טוען רבני בשביל לתבוע כתובה. אולם עצתי היא כדאי לשכו ייצוג שינהל את התיק. זה לא רק הגשת התביעה והדיון צריכים לדעת את הכללים בכל מקרה פרטני וכיצד לפעול לפעמים אנשים מנסים לחסוך כסף ובסופו של יום הם מפסידים. נכון, לא צריכים לקחת ייצוג "מהשורה הראשונה" שבהחלט לא תמיד מצדיק את העליויות. אבל אישהו ייצוג כדאי לקחת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1