חתימת ערבים בלי להיות נוכחים בהלואה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה.
אני מנהל גמ"ח הלואות. לעיתים מגיעים לווים שנדרשים להביא איתם 2 ערבים או יותר, וגרים בעיר אחרת מהגמ"ח ועל כן קשה מאד ללוה להביא אותם עד אלינו לחתום על השטר הלוואה (בסעיף של הערבות כמובן)

השאלה היא האם ניתן לשלוח ללוה את השטר בפקס וכד' כך שיחתים את הערבים עוד קודם למתן ההלואה ואז יבוא עם השטר ויחתום בעצמו במשרדי הגמ"ח ויקבל את הכסף. אציין שבד"כ אנו דורשים מהערבים גם פריסת שיקים מראש לפחות על חלק מסכום הערבות.

באם לא, האם ישנה דרך אחרת להקל בהחתמת הערבים ?

תשובה:

שלום וברכה,

הערבים יכולים לחתום בעיר אחרת וכמה ימים לפני ההלוואה. והחתימה של הערבים מחייבת כאשר הלווה מוסר את השטר לידי המלווה – הגמ"ח.

בהצלחה.