לתרומות לחץ כאן

תפילה במנין לפני הנץ או בנץ ביחידות?

שאלה:

שלום כבוד הרב. בבית כנסת שלנו יש מניין קבוע שמתפלל ב 6 בבוקר. מידי פעם חסרים להם אנשים והם מבקשים להתפלל אתם. הרב בטח כבר הבין שהתפילה לעיתים קרובות יוצאת לפני הזמן מתי שזה עוד חושך גמור ואין לי שום עניין להתפלל בזמן זה. האם אני יכול פשוט לבוא ולהשלים להם מניין ובעצמי להתפלל במקביל נץ ביחידות?
ברצוני להזיכיר עוד דבר חשוב. פעם בטיפשות רבה בשולחן שבת תוך כדי שיחה אם אחד המשתתפים בסעודה אמרתי שהייתי רוצה להתפלל נץ קבוע אז הוא אמר לי להגיד בלי נדר ואמרתי לו שלא איכפת לי אם נדר או בלי נדר. התחרטתי על כך אחר כך והלכתי לרב בשאלה זו. הם הקימו בית דין של שלושה והתירו לי את הנדר אך אני רואה בחיי השלכות לא טובות בעניין זה שכובלות אותי להתאים את עצמי לזמנים אלו. לכן תפילת הנץ מדברת אליי כל הזמן. מה העצה הנכונה ?!

תשובה:

שלום רב

אם התפילה לפני הנץ מתחילה באופן שמתחילים את ברכות קריאת שמע לאחר זמן ‘משיכיר את חבירו’ (52 דקות לפני הנץ) תתפלל עמם, אך אם לפני זמן זה עדיף שתתפלל ביחידות לאחר מכן.

אולם אם יש סיכוי טוב שתמצא מנין אחר כך, זה עדיף.

בהצלחה

מקורות:

שו”ת פרי יצחק סימן ב’, אגרות משה ד,ו, מנחת יצחק חלק ט’ סי’ ט’ וי’, וטעמם על פי דברי הב”ח והפרישה בסי’ פ”ט שהתפילה אחרי הנץ היא רק למצווה מן המובחר, ובביה”ל שם ד”ה שיצא כתב שאין למחות ביד הנוהגים להקל כדעתם, ולכן בגוונא שיפסיד תפילה בציבור יכול לסמוך על דעתם. ובאור לציון ח”ב פ”ז אות ג’ היקל אף קודם לזמן זה. ור’ עוד בהליכות שלמה הלכות תפילה פרק ה’ אות י”ג.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל