הלכות שכנים ורכוש משותף

שאלה:

ראיתי את תשובתכם בעניין הנחת חפצים ברכוש משותף בלובי ,מקלט ובכל השטחים הפתוחים ברכוש משותף בבניין מגורים משותף וכתבתם שיכולים לסלק את החפצים כמבואר בט"ז סי' שיט שמדמה זאת למניח חביות של יין בחצר חבירו שנכנס ומשבר ויוצא ומשבר.עוד לא ראיתי את הט"ז (אבקש לציין באיזה סעי' וס"ק) אבל לענ"ד הסוגיא בגמ' שם מדובר בבעלים של החצר, לא הבנתי איך זה דומה לשותפים ברכוש משותף בנידו"ד והאם כך נפסק בשו"ע והאם בנידו"ד אדם יכול לעשות דין לעצמו ולסלק את החפצים מהרכוש המשותף,כמובן מדובר באופן שהחפצים מהוים כיעור לנראות דל הבניין ומסתור לעכברים וג'וקים שיכולים לעבור מדירה לדירה, וחפצים ישנים ומשומשים שאין להם צורך ושימוש בבית,אבל יש תכונה לאנשים לאגור חפצים.
בברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בסימן שיט יש סעיף אחד וט"ז אחד.

אין הבדל אם זה שטח פרטי או רכוש משותף, אם משתמש ברכוש המשותף לעצמו ומניח חפצים שמפריעים לשאר הדיירים וחוסם מעבר או מלכלך מותר לשותפים אחרים שגם להם יש זכות להוציא את החפצים. ושותף שממלא את כל החדר מדרגות חביות מותר לשאר השותפים לשבור את החביות.

בהצלחה.