גדר בל תשקצו ולא יהיה בך עקר

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א

הנה גדר בל תשקצו לעשיית צרכים הוא כל שיכול להעמיד עצמו עד פרסה כדאי' בשו"ע.
אך לא נתבאר בהלכה השיעור בלהטיל מים, מה גם דבזה יש לאו נוסף של 'לא יהיה בך עקר'?

תודה גדולה

תשובה:

בס' קצות השלחן סי' יח סעי' ז-ח ובס"ק כח מבאר שאדרבה, גם באופנים שאסור להפסיק לגדולים מותר לקטנים. ראה שם, ומקורו משו"ע ערוך הרב ובסידורו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יכול להיות פחות ויכול להיות יותר, בגדולים השיעור הוא שיוכל להתפנות מיד בלא דוחק, כלומר נקביו מבקשים לצאת מיד, אינני יודע מה השיעור בקטנים.