אישה שחותמת על בקשה משותפת לגירושין מפסידה כתובתה?

שאלה:

במשך כל חיי הנישואים הבעל נהג כלפי האישה באלימות מכל סוגיה-כלכלית,רגשית,מילולית ולעיתים גם פיזית.
לא קיים "שארה" "כסותה" ו"עונתה",נהג להשפיל ולהוריד מערכה,מנע ממנה יחסי אישות במשך כל שנות נישואיהם, וסרב לקיים את המצווה ולו רק בלילות הטבילה!
בנוסף היה הבעל רשום באתרי הכרויות ויצר קשר עם נשים אחרות,וגם ניהל קשרים מחוץ לאתר,כתוצאה מכך האישה בקשה להתגרש,בגלל מעשי האלימות האישה עשתה כל שביכולתה למנוע מלחמות,ועשתה הסכם גירושין בינהם שגם נחתם בבית משפט וקיבל תוקף פסק דין,שם נכתב כי על הצדדים לפנות לבית הדין הרבני לפתיחת תיק למתן גט,האישה לא רוצה לוותר על כתובתה,ויש לה הוכחות לכל טענותיה.שאלתה היא האם בזה שהיא תחתום עם הבעל על טופס לבקשה משותפת בהסכמה להליכי גירושין ומתן גט,האם בכך תפסיד את כתובתה??

תשובה:

שלום רב,

לאור מה שהוזכר כאן בשאלה ברור שהאישה אינה מפסידה את כתובתה. אבל הדברים אמורים להתברר בביה"ד שם ידונו בכל הטיעונים