תבלינים בשריים וחלביים

שאלה:

שלום הרב.
אקדים ואגיד שאנחנו אשכנזים ומשתדלים להיות מהמהדרים.
לאחרונה החלטנו להכשיר את המטבח לאחר חשש מכלים שהיו לנו ורציתי לשאול האם יש צורך לקנות
1.תבלינים חדשים
2.רטבים חדשים
3.שמן חדש
4. מלח ופלפל חדש
** יש לציין שהשתמשנו בכל אלו מעל תבשילים בסירים חלביים ובשריים לא כשרים

תשובה:

תבלינים שבוזקים אותם על גבי סיר מעלה אדים, יש להשתדל שיהיה נפרד לבשרי ולחלבי. רטבים מן הסתם לא קיים בהם חשש  כזה. במלח ופלפל קיים חשש זה. בשמן זה תלוי לפי אופי השימוש, לנו אין בבית שמן נפרד, אלא שלא מוסיפים שמן למחבת השניצלים ישרות תוך כדי בישול אלא לכוס חד פעמית וממנה למחבת.

החלטה נהדרת, תצליחו!