שליח בחנות פרחים בשביעית

שאלה:

האם מותר לעבוד בתור שליח בחנות של פרחים?

(רק שליח טכני לא עוזר ויועץ בשיווק.)

תודה רבה

תשובה:

ככל שמדובר בפרחים ולא בעציצים זה ודאי יותר קל, כיון שאין בהם קדושת שביעית אלא אם כן הם מיועדים לריח [נדיר לפי דעתי], והגם שעשו בהם עבודה אסורה בשמיטה זה לא אוסר את ההנאה מהם, אבל בעציצים זה כבר בעיה של מסייע לדבר עבירה ככל שהם נמכרים כדי להשתל באופן אסור בשמיטה [אבל גם זה נדיר לפי דעתי, כיון שמעיקר הדין בבית זה נחשב עציץ שאינו נקוב בגל הריצוף], למעשה יש להקל.

בהצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לא. כי מצד קדושת שביעית לא בהכרח שינהג בהם אסיור, ומצד ספיחין כלל לא ברור שצמחי ריח אסורים בכך, וגם להצד שאסורים, כלל לא ברור שהנהנה מריחם עובר על איסור זה, כיון שזו רק הנאה ולא אכילה.

  2. הבנתי. שוב, רק רציתי לשאול בגדרים של מסייע באופן שזה ודאי איסור גמור האם שליח טכני הוא נקרא מסייע אפי שלא מייעץ ועוזר בשיווק הוא רק סבל שעובד בחנות והולך ממקום למקום ומכתובת לכתובת למסור את הפרחים שהזמינו בחנות