רחיצת כלים על ידי גוי / גוי שלא נטל ידים

שאלה:

שלום,
האם לגויים מותר לרחוץ כלים ומכשירי מטבח של יהודי (בהשגחה מבחינת כשרות) למרות שהם לא נוטלים ידיים בבוקר?

תשובה:

גוי שנוגע אפילו במאכל ולא רק בכלים, אין בכך כל בעיה כיון שלא שורה עליו רוח טומאה זו, ראה משנה ברורה סי' ד ס"ק י, על פי הפרי מגדים שם משב"ז סק"ז, ובשו"ע הרב מהדו"ב סעי' ב שם נתן טעם לדבר, כי אין הרוח רעה שורה אלא בכלי של קודש, עיי"ש בהרחבה.

אמנם גם באדם שאינו שומר מצוות מהבחינה של נטילת ידים אין כל כך בעיה, משום שבודאי רחצו אותם כבר שלוש פעמים מהבוקר, ואף שלא היה מכלי ולא ברצף זה עוזר, כך נראה מדברי הבית יוסף בסימן ד'. מה גם שלא ברור שרוח רעה שורה גם על כלים, עיקרה לגבי מאכלים. מה שכן חשוב מאוד להקפיד, זה שלא יערבו את הכלים החלביים והבשריים!