משפט בבתי דין שאינם רבניים

שאלה:

האם יש איסור גורף להישפט בבית משפט שאינו רבני/לפי התורה.
בין אם תובעים או נתבעים.?

אפילו אם הוא מוכרח. או שאין לו דרך אחרת.?
או שרק מדובר באם יש לו אפשרות בחירה?

יש גם מקרים שכאשר רוצים להגיש ערער על ביטוח לאומי, מס הכנסה, עירייה וכדומה הם מאלצים את האדם לתבוע אותם כיצד ינהג?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להישפט בבית משפט. האיסור הוא איסור חמור, וכל מי שדן בבית משפט מרים יד בתורת משה – שאומר שתורת משה אינה אמת ח"ו. ומייקר את חוקי הגויים. ובית משפט של יהודיים שדנים לפי חוקי הגויים חמור יותר מבית משפט של גויים. ואין שום צד היתר לתבוע.

אם הוא נתבע בבית משפט, כיון שאין לא אפשרות לסרב מותר לו להגיע ולהתדיין ולהציל את עצמו אפשרות שקיימת.

מותר להגיש בבית משפט נגד משרד ממשלתי, כיון שאין אפשרות לתבוע אותם בבית דין רבני, כדין סרבן שלא רוצה להופיע בבית דין שמותר לתובעו בבית משפט.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן כו.