חינוך למוגנות

שאלה:

שלום,
ראיתי סירטון באינטרנט הפתוח בעבודה על אחד מנהיג כת חסיד שגר בלוד ואנס את התלמידים שלו והודה בזה ועכשיו הוא בכלא
זה פשוט מפחיד ומזעזע שאנשים עם זקן ארוך שנראים צדיקים הם כאלה רשעים
אי אפשר להאמין באף אחד
צריך לחשוד בכל אחד
זה המסקנה שלי

תשובה:

לא צריך לחשוד בכל אחד, אבל צריך להיות מודעות של מוגנות, ואם מזהים משהו חשוד, מישהו רוצה להזמין אותך לחדר צדדי וכדומה, להזהר ולסרב. ואכן צריך לחנך ילדים בצורה עדינה ולא מפחידה לדבר הזה. לא חכמה לחשוב שכל העולם מרושע כמו שלא חכמה לתת אימון בכל אדם, צריך זהירות.