חובות של נפטר

שאלה:

אימי נפטרה וישנם חובות בתשלומי מים גז וחשמל האם עלינו הבנים לשלם חובות אלו ואם כן מה המקור

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנפטר השאיר עיזבון -כסף או בית – חייבים היורשים לפרוע את החוב מהעיזבון של המוריש. אם הנפטר לא השאיר כלל עיזבון ואין מה לרשת לא חייבים הבנים לפרוע מנכסיהם את חוב אביהם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גביית חוב מהיתומים סימן קז סעיף א

מצוה על היורשים לפרוע חוב אביהם, וכופים אותם בכך כמו שכופים את אביהם. במה דברים אמורים, כשהניח קרקעות. אבל אם לא הניח אלא מטלטלים,  אין כופין אותם לפרוע חוב אביהם מהם, אבל מצוה עליהם לפרוע חוב אביהם מהם, זהו מן הדין. אבל הגאונים תקנו שיהא בעל חוב גובה מהיורשים מטלטלים שהניח אביהם; הילכך כופין אותם לפרוע חובות אביהם, אפילו הוא מלוה על פה, אף מהמטלטלים שהניח אביהם, אפילו קנאם הלוה אחר שלוה ולא כתב: דאיקני, (ע"ל סי' קי"א) דיורש במקום אביו קאי. וכן חייבים לפרוע חוב אביהם ממלוה שהיתה לאביהם ביד אחרים, בין גבו קרקע בין גבו מעות.