הנחת תפילין בעבודה / לא מוותרים על תפילת שחרית

שאלה:

אני צריך לצאת לעבודה בשעה 6 ,ואני לא יכול להניח תפילין בשעה היעודה (5.57) מה עלי לעשות

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לדעת שמצות תפילין היא כל היום, כלומר עד שקיעת החמה, וגם מי שנאנס ולא הניח בבוקר יכול להניח במשך היום, כך שאין כל בעיה להניח גם בעבודה. אבל מה שיותר מטריד אותי, שלא תשכח חלילה שאתה יהודי גאה, שזכאי להתפלל שחרית כל בוקר!! אל תתן לעבודה לבלוע אותך! אתה זכאי ונדמה לי שגם על פי חוק, ועכ"פ תסכם עם המעסיק, מגיע לך ולנשמתך זמן לתפילת שחרית! תשלב את זה בעבודה, שחרית עם תפילין ואם אפשר במנין זה מצויין, ואל תוותר על זה, כי יהודים בכל הדורות לא נתנו בשום אופן שיקחו מהם את הדבר הנפלא הזה. אנחנו חיים בשביל זה וכל העבודה האוכל השינה הכל זה רק אמצעים כדי לאפשר לנו קשר עם בורא עולם.

שיתקבלו התפילות ותדע רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני בחיים לא ויתרתי ולא אוותר,אני אחדד את השאלה באיזה הכי מוקדם אפשר להניח תפילין?למשל אם כתוב שזמן הנחת תפילין היא בשעה 5.57 בבוקר אין אפשרות להניח בשעה יותר מוקדמת?