הגעלת כלים שונים

שאלה:

שלום,
לפני כמה ימים היו אצלי רבנים מחב״ד שהכשירו את כל הכלים על ידי הגעלה או ליבון.
הם הכשירו גם – פלסטיק,טפלון,זכוכית, חרסינה ותבניות לתנור.
מבחינת הזרם בו אני הולכת אין אפשרות ממשית להכשיר את הכלים האלה ולכן החלטתי לתת או למכור אותם.
השאלה היא האם ניתן למכור אותם ליהודי על אף שמבחינתי זה לא מספיק כשר?

תשובה:

חרסינה אי אפשר להכשיר. לגבי פלסטיק נחלקו הדעות ראי כאן ובאופן שזה רק ספק לא כשר את יכולה להשאיר, כך גם לגבי הטפלון. תבניות תנור, אם את חושבת שנעשה בם בשר בחלב בתוך 24 שעות אין להם הכשרה, אבל אם זה לא קרה או את לא זוכרת שקרה, ניתן לנקות היטב להכניס לתנור ריק ונקי ל40 דק' על חומו המירבי והן כשרות. לגבי עצם שאלתך אינני יודע להשיב, מה זה לא מספיק כשר? כשר או לא? אם כשר מותר אם לא כשר אסור…

בהצלחה רבה בדרך החדשה, זה נפלא!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי הבנתי נחלקו הפוסקים לגבי דברים כמו הכשרת זכוכית, פיירקס וכן פלסטיק וטפלון.
    אצלנו נוהגים בהחמרה והכלים הוכשרו בהגעלה וליבון – השאלה היא אם ניתן למכור ליהודי ששומר כשרות בסיסית ולא נוהג בהחמרות?

  2. ואולי באם מדובר בסט כלים יקר ערך ניתן לחכות שיעבור שנה מאז השימוש האחרון ואז לעשות הגעלה לפי דעת בעל העיטור -ולתת את זה למשפחה נצרכת בפרט באם רצונם להתקרב לדת.