גזל בדמי אבטלה

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב!

יש לי שאלה אני רוצה להתפטר ממקום העבודה שלי עקב שינוי תפקיד ש-עשו לי שאני ממש לא אוהב.
עכשיו הבעיה עד שאמצא עבודה חדשה יש שתי אופציות לגבי דמי אבטלה מביטוח לאומי,
*אם אני מתפטר אני צריך להמתין 90 ימי אכשרה עד שאוכל להגיש דמי אבטלה.

* אם בעל הבית מפטר אותי אני יכול להגיש מיד דמי אבטלה. ללא המתנה של 90 יום.

השאלה שלי אם ארצה להתפטר ואבקש מבעל הבית שהוא יפטר אותי על מנת לחסוך את 90 הימי אכשרה בשביל להגיש את הבקשה לדמי אבטלה זה נחשב לגזל ? כלומר גזל מהביטוח לאומי.

במידה וכן, אם אעשה דברים על מנת שבעל הבית באמת יאלץ/ירצה לפטר אותי כגון להגיע לא בזמן לעבודה וכדומה ,לצאת מוקדם מהעבודה (חשוב לי להדגיש שבמצב כזה בפועל אני לא פוגע בבעל הבית כי יש לו מספיק עובדים גם בלעדיי) האם זה פוטר את הבעיה של גזל של הדמי אבטלה מביטוח לאומי?

המשך יום מקסים!

תשובה:

שלום וברכה,

כל סוג שך פיטורין שלא נוגדת את החוק אין זה גזל. ולכן אם אתה מבקש מהמעביד שיפטר אותך אין בדבר משום איסור גזל, כיון שהפיטורין לא נוגדים את החוק, ואתה לא משקר נגד החוק. כמו כן אם אתה עושה פעולות שיביאו אותך לפיטורין אין זה גזל. כמו שכל עובד שלא עובד כראוי ומפטרים אותו לא נחשב שגזל א הביטוח לאומי. איסור גזל חל רק אם מביים פיטורין שלא נכונים או שמנפיק תלושי שכר פיקטיביים.

בהצלחה.