תרומות ומעשרות מעציצים בבית

שאלה:

עשבי תבלין או ירקות שגדלים בעציץ שאינו נקוב בשנת השמיטה צריכים הפרשת תרומות ומעשרות כמו בכל שנה? כולל מעשר עני?

תשובה:

יש להפריש ללא ברכה [כמו תמיד בעציץ שאינו נקוב בבית], ויעשו תנאי שיהיה או מעשר שני או מעשר עני לפי הצורך.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה משנה עם העציץ נמצא תחת כיפת השמיים או במרפסת מקורה? ואם הפרי חנט בוודאות בשנת השמיטה עדיין צריך תנאי למעשר עני/שני? בכל מקרה לגבי עשבי תבלין שמשתמשים רק בעלים שלהם צריך תנאי?