נטילה לאדם עם פצעים בידיים

שאלה:

איך נוהג במהלך היום אסור לו מים בכלל

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע באיזו חומרה מדובר, אבל אם אפשר ליטול ידים רק בבוקר לפני התפילה, ולפני אכילת לחם ואחרי צרכים גדולים, זה כבר בסדר, ואחרי הטלת צרכים קטנים רק ישפשף באיזה בגד. אם אי אפשר בכלל, אז אי אפשר, ואת הלחם יש לאכול כשהידים מכוסות בניילון, אבל שווה להתאמץ בשביל זה ולהתייעץ עם רופא דתי שמבין את המשמעות.

מקורות:

בהטלת מי רגלים ללא שיפשוף [או שימוש במספיק נייר שאין חשש טינוף], כתב השו"ע בסי' ז שאין חיוב מצד רוח רעה אלא רק מצד היכון, ובזה ודאי יש להקל לה. רק לכתחילה להחמיר אחרי צרכים גדולים.

רפואה שלמה.