ישיבה בד' אמותיו של המתפלל שמונה עשרה

שאלה:

שאלה לגבי הלכות ישיבה והליכה כנגד המתפלל- ראיתי בספר אישי ישראל -דיני תפילה , שאסור להתיישב או לעמוד ולהשען על שולחן וכדומה בתוך ד' אמות של המתפלל שמונה עשרה וכן בתוך ד' אמות של השליח ציבור בין לפניו, בין לצדדיו או אחריו. אודה להסבר דין זה, האם זה מתייחס לאדם שנמצא ליד מתפללים והוא אינו מתפלל,
ואם אני אחד המתפללים, הרי אנשים שמתפללים שמונה עשרה נמצאים אחורי או בצדדי המתפלל,
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הלכה זו בהחלט נוהגת גם במי שאינו מתפלל עתה עמהם [לעמוד מותר, לשבת וללכת זו הבעיה, הניסוח שם בספר מטעה, הוא כותב "לעמוד ולהשען" כלומר, לא לעמוד, אלא לשהען ובאופן שאם תיטול את הדבר שנשען עליו, יפול]. אבל יש בזה הרבה פרטים, למשל אם היושב מתפלל גם הוא, מותר, ויש שאסרו בזה לפניו אבל בודאי לא מהצד או לאחריו, ויש שהקלו בצדדיו ולאחריו גם כלומד תורה, ונראה שכך המנהג, ראה כל פרטי דין זה במשנה ברורה בסימן קב.