ירק שהתחיל גידולו בשנה השישית – ספיחין?

שאלה:

חציל שגדל בגינה פרטית ונקטף כעת .מה דינו לגבי מעשרות קדושת שביעית וספיחין

תשובה:

ירק שהתחיל גידולו בשנה השישית ונכנס לשביעית, אינו ספיחין אבל יש בו קדושת שביעית, ירק שמתחיל גידולו בשנה השביעית, יש לעוקרו והוא ספיחין ואסור באכילה.

מקורות:

רמב"ם שמיטה ויובל פרק ד הלכות ט-יג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ככל שהוא קדוש בקדושת שביעית הוא פטור ממעשרות, אם נגמר הגידול בשישית ורק לא התבצעה לקיטה, יש להפריש כפירות שישית לחומרא בלי ברכה. ראה חזו"א סי' כז, תוס' ראש השנה יג ב.