לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמיטה ערבה צפונית

שאלה:

שלום וברכה
יש ירקות עלים של חסלט בהכשר העדה החרדית שכתוב עליהם
-גדל בחממות מזרחית לנחל ערבה עין יהב-
כיצד יש לנהוג בירקות אלו מצד קדושת שביעית?

תשובה:

שלום וברכה

העלים הללו הם בעצם כמו כל הירקות הגדלים בערבה הצפונית שנחלקו הדעות לגביהם אם זה נחשב חו"ל או לא. לדעת בד"ץ העדה החרדית זה חו"ל ואין קדושת שביעית, לדעת הגרי"ש אלישיב לא רק שזה ארץ ישראל, אלא זה גם ספיחין האסורים באכילה במידה וגדלו בשביעית. כרגע עדיין מדובר בגידולים שהתחילו לגדול בשישית והם לא ספיחין, החל מי"ט בחשון ויש אומרים ב' בכסלו מי שמחמיר כמו הרב אלישיב לא יוכל לאכול מהם כלל.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בהמשך לשאלה
    אם לדעת העה"ח עין יהב נחשב לחו"ל האם הם מפרישים שם תו"מ? במידה ולא לכאורה כל מי שחושש לדעת הגריש"א צריך להימנע מלאכול מירקות אלו אף בשנה רגילה אלא א"כ מפריש תו"מ בביתו כדין?

  2. ניסיתי לבדוק זאת כמה פעמים, ולא מצאתי לזה מקור ברור, יש שמועה כזו בשם המשנת יוסף, ויש שמועה כזו שקצת הוכחשה בשם הגרש"ז אויערבך, אדרבה, אם יש לך מקור ברור לכך אשמח לשמוע.